You are here: Home // architecture, gambar rumah, house design, seni bina // Small house design – Reka bentuk rumah kecil

Small house design – Reka bentuk rumah kecil

small-houseKalau ada sesiapa nak cari idea untuk design rumah yang kecil, boleh rujuk gambar di atas. Konsep ala-ala chalet. Pencahayaan mengambil kira sumber semula jadi (matahari la). Jadi rumah nampak terang dan berseri. Tapi kalau untuk budaya kita di Malaysia, mungkin kurang sesuai sebab kita lebih suka privacy. Tapi itu bukan masalah, boleh diubah suai dengan citarasa masing-masing. Letak je langsir atau bidai. Buka bila perlu. Kalau rumah saiz kecil macam ni, bilik memang susah la nak buat banyak. Selalunya, design macam ni dibuat untuk rumah rehat kat kampung atau kebun atau rumah persinggahan dan bukannya untuk rumah duduk seharian. Tapi kalau isi rumah tak ramai, boleh juga untuk rumah tetap. Boleh la rasa macam duduk kat chalet hari-hari.

 

credit: http://smallhousekits.com/

 

Small house design – Reka bentuk rumah kecil

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Inspirasi Dekorasi. All rights reserved. mfo.inc since 2009
Designed by Theme Junkie. Powered by WordPress.